Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, May 30, 2010

Nothing to do......









Wednesday, May 26, 2010

Banyak kali buku baru dah dibuka...ahahahah (26.05.2010)

Kadang2 aku rasa kelakar lak dengan hidup yang aku corakkan ini..ahahahah..mana taknya, aku slalu kata "start hari ini aku nak bukak buku baru" berkali2 dah ulang ayat yang sama...tapi buku tu masih dari rentetan kisah buku yang lama..

Awal pagi nie aku dah sampai opis seawal 5.48 pagi..keje, keje, keje.... Standby untuk rancangan awal pagi.... Hot.fm am Crew (8tv).... Tanyalah Ustaz(tv9)..... Malaysia Hari Ini(tv3).... Hi-5(ntv7)....

Malaysia Hari Ini (MHI)


Tanyalah Ustaz (TV9)


Hot.Fm Am Crew (8tv)


Hi-5 (ntv7)


Hari nie lak program terakhhir yang akan dihandle adalah celebrity chat at 8tv :) live show....hari nie chinese c.c...urmmm....
Celebrity chat


Moga hari ini lebih indah dari hari-hari sebelumnya.... Esok lak cuti.... Housemate ajak gi wat passport...dia siap wat research lagi step by step nak wat passport....memang dia neh kuat berusaha... Nak gi World cup Africa!!! housemate belanje!!! :P

Passport warga malaysia nak kluar tengok dunia :P


Destinasi aku seterusnya :P

ahahahahaahah...kalau la betol kan leh gi Africa tuh tengok world cup :P Hari tu tengok jer 12 pemenang yang akan diterbangkan ke Africa bagi menyaksiakn world cup kat lobby Sri pentas..senyum sorg2 jer tengok diorang tuh menang~~~ So berangan jelah nak gi sane!!!!


Saturday, May 15, 2010

SEPI....


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu
Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam
Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam


Tuesday, May 11, 2010

Bukannya Dipaksa.....

Berhenti dari membelek blog ni dalam dua tiga minggu gak la...Dalam tempoh tu, banyak benda yang terjadi...suka duka...gelak tawa..tangis sendu..semuanya silih berganti...Dalam tempoh dua tiga minggu nie..ramai yang bertanya pasal cuti aku yang panjang...Dan salah satunya tersebar pasal aku bertunang.. :) jujur aku kata kat sini..jika aku bertunang, aku takkan sebarkan kepada sesiapa....biar la tiba hari nak akad nikah..masa tu baru la aku betul2 umumkan...bukan taknak kongsi berita gembira..tapi aku cuma mengikut saranan seorg ustaz..Dan insan yang dikatakn bertunang dgn aku adalah Shahira...sejauh mana kebenaran??? aku family kedua pihak dan Tuhan saja yang tahu :)


SEpanjang seminggu bercuti...macam2 yang aku buat..Dua hari pertama...aku habiskan masa bersama buah hati intan payung aku ..Syakir....Syakir skang makin nakal..tah la nape la jadi macam tuh..kata kita bukan nak didengar dah...Dia jatuh basikal..lututnya habis kene sagat dgn tar jalan..tapi jerit kejap jer...mana taknya..org penguat semnagtnya dah ada kat sisi..heheeheh...masuk pertandingan baju bergam budak tuh...Alhamdulillah..berkat apa yang abahnya belikan..hehehhe..jadi la juara pakaian beragam....Mula2 tuh memang loghart jugak la dia tuh nak pakai ketiga2 baju yang aku belikan...akhirnya...melekat baju tiger da pooh jer.. :P


Mula2 muke taknak pakai...hehehhehe



Akhirnya..heheh..comel...sama comel...


Malam pengumuman kemenangan syakir, aku terus bertolak balik kedah...yang nie yang paling sayu...Perancangan awal nak singgah kat satu destinasi..tapi last minit terpaksa cancel..tapi takpe..dapat singgah kejap pun jadi la :) sampai rumah terus buat apa yang perlu...hari pertama kat kedah memang amatlah penat..huhuhuhu...lewat malam baru free leh tengok hdset ngan terus terlelap :)

Hari Kedua dikedah, pagi pegi City Plaza ngan Pekan Rabu...City Plaza pi jumpa geng2 KEDA yang bersemnagat kesukanan :P main bowling..heheheh... Pekan Rabu lak beli barang2 yang dah kawan2 pesan....

Balik tu, aku terus lepak jer kat dusun..tenang sgt2...mujur aku balik kali nie durian dah berbuah..dan buahnya dah pun jatuh..la la la..so ada la change aku makan durian yang banyak cuti kat kampung kali ni :P hepi :P


Banyak kan buahnya :P



Buah yang bakal ditelan :P


Puas hati gak la balik kampung kali ni... Tapi..macam biasa la...kalau balik kampung...insan yang bermain didalam fikiran aku...Fuh....aku takkan lupakan segala kenangan bersama...

Aku izinkan kau pergi....