Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, April 30, 2011

Top Ten Blogger...

Siapakah Top Ten Blogger Bagi anda??? Ady punya Top Ten..adalah... Jeng Jeng Jeng....



Cepat2.. Ady seru anda menerima cabaran ini!! ahahahahahah....

Eh sebut pasl top ten.... Buat sesiapa yang lom undi untuk top Blogger anda.. Silalah singgah ---> DISINI

Tolong la naikkan Ady ke ranking yang lebih tinggi... Potong Ben pun jadi la.. WAhhhhhh..ahahaah


IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA

Klik header yang tak ensem ni kalau nak iklan percuma!!!!


Ko kene pilih aku bukan yang lain-lain blog sebab aku hantarkan kek kat rumah ko!! 
Settle!!!
Noted Itu!!!


Ahaahhaahahaha.. Joking beb...

So sesiapa yang nak join tu?? cepat-cepat..kang terlepas peluang, jangan nak nages depan aku.. Time tu korang ngadu kat aku pun aku taknak layan!!!



Aku Nak Cari Gaduh Dengan Blogger Gadis Ini Leh?

Saje-saje nak ajak gaduh.. Agak-agak leh ker kalau aku nak gaduh dengan die??? korang rasa sape akan menang eh??



Siapa??????

Ni ha orangnya!!!! ----> Nak Cari Gaduh Dengan Gadis 


no no no.. Tak ma cho la gaduh2 dengan gurl :) kan kan kan..jangan marah!!!!


3 Lorong...


Terjaga dari tidur... Badan berpeluh.. Degupan jantung berdegup masih kencang... Terus aku capai netbook kesayanganku... Jemari pantas bertatih.. Dan pertuturannya terus meniti tiap muka lembaran penuh pudar ini..

Kutitipkan saat manis itu dahulu.....


One Utama
Pertemuan penuh makna... Seperti biasa, aku tidak memandu kereta.. Aku biarkan Si Pemandu yang memandu. Heheheehe.. Kan itu nampak lebih sweets.. One Utama destinasi yang kami tuju.. Pusing punya pusing dalam tu.. Akhirnya tiba masa untuk pulang.. Si Pemandu menyuruhku  membayar tiket parking... Aku pergi ke tiket parking pertama... Rosak..


Tiket Parking
Aku balik kereta.. Ingin memberitahu pemandu tadi... Ya Allah, keretanya kene langgar dari belakang... Pemandunya marah dan terus memandu laju meninggalkan aku seorang diri... Seketika kemudian die datang kembali menjemputku... Namun aku masih belum membayar tiket parking kereta yang diamanahkan.. Aku terus berlari masuk kedalam shopping complex untuk membayarnya.. Namun masih gagal menjumpai mesin bayarparking yang sempurna..

Akhirnya aku terus kembali ke kereta, dalam perjalanan ke kereta.. Aku begitu terleka dengan beberapa perkara yang menarik perhatian aku... Sehingga aku tidak sedar dimanakah aku kini berada...


Lorong 1
Kejadian pelik berlaku.. Aku yang pada mulanya berada di dalam shopping complex yang penuh dengan orang kini berada dalam satu kawasan yang sedikit berhutan... Aku melaluinya..terus melalui lorong tersebut... Mencari pemandu dan kereta yang aku naiki sebentar tadi.. Namun masih gagal.. Hutan itu agak mengerikan.. Dari lorong bertar, akhirnya ke lorong denai... Aku masih lalui lorong tersebut..Hati aku mula rasa cemas.. Tatkala itu hdset aku berdering... Pemandu menelefon aku memberitahu aku cuma ada 15 minit , kerana dia terpaksa mengejar waktu... Aku terus mencari jalan keluar...


Lorong 2
Terus mencari jalan keluar.. Aku bertemu dengan seorang pakcik, Aku terus bertanyakan arah jalan keluar kepada pakcik itu... Seketika kemudian, datang anak perempuan pakcik tersebut.. Menawarkan diri untuk menunjukkan jalan keluar...  So aku terima.. sebab memikirkan pemandu yang setia menantiku di luar sana...

So kami bertiga meneruskan lagi perjalanan mencari jalan keluar.... Namun perjalanan kali ini makin pelik... Mereka membawaku ke satu lorong yang penuh dengan pintu-pintu.. Ada yang pintu berkunci yang terpaksa aku pecahkan.. Namun bila aku pecahkan pintu itu ada lagi yang menghalang.. Seperti jalan mati.. Akhirnya kami bertemu dengan seorang pemuda yang sasa... 


Lorong 3
Pemuda sasa itu seperti naik angin dan ingin memukul pakcik dan anaknya itu.. Aku sempat melarikan diri.. Namun pemuda itu sempat menjerit "andai lorong benar yang kamu cari untuk menuju pintu balik, awak perlu ikot kata hati dan imanmu" Aku tidak mempedulikan jeritan pemuda itu.. Aku terus berlari dan berlari.. Sehingga aku penat... Dihadapan aku kini ada satu lorong yang depannya adalah jalan raya.. Aku terus menuju ke lorong jalan raya tersebut... Namun.... Berjayakah aku menemui pemandu aku tadi???

Kerana tatkala itu aku terjaga dari mimipiku yang pelik itu....

Adakah mimpi sekadar mainan tidur cuma??? Mengapakah begitu pelik mimpiku kali ini???? 


*Aku terpengaruh dengan cara penulisan --->Blog Baru Blogger Lama



Friday, April 29, 2011

Giveaway from Moscow by Miszlullaby

Klik banner untuk join


Tag... 

Lain2 semua dah buat!!!! 

Gerenti loket emas dari moscow ini milik Ady!!



Broga VS Putrajaya (1 Mei 2011 ini)

Cadang nak gi Broga ahad ni.. Nak tawan Broga buat ke 1001 kali... Lepas tu kan ada Vlog kat Putrajaya.. Sapa2 nak join?? jum r....



Untuk maklumat pasal Vlog  Putrajaya ada kat ----> Blog Ben 10


Broga -----> Gath Vlog Putrajaya ----> Keje 3pm ------> Pengsan kat opis :P


The Wedding Dress For Kate - Pakaian Pengantin Kate yang sebelum ini menjadi rahsia

Inilah baju pengantin yang dirahsiakan selama ini :P

Ahahahahaha.. Sanggup tuh capture dari NTV7.. 


Dalam kete.. Semua mencuri lihat


Dah nampak kelibat baju pengantinya...jeng3...


Die kluar kete dahhhh


Jeng jeng jeng


Taraaaaaaa


Inilah diaaaaaaaa


Wahhhhhhhh


Sempat jeling peminat-peminat yang melepasss


Jalan red carpet


Wahhh  :P


Beiringan


Masuk dah....


Dah sebelah bakal suami


Akhirnya

P/S: Islam menganjurkan kesederhanaan...tak perlulah meleret-leret ke lantai, tak elok kan...so, lebih baik besederhana, membazir pun leh dielakkan... :)



Thursday, April 28, 2011

Welcome My New BLOGLIST dan Kisah Kek Pisang Bali...

Baru sebentar tadi ada up entri tanye siapa yang sudi nak menetap kat bloglist ady... Hasilnya ada gak la yang sudi .. Hehehehehehehehe... Antaranya adalah.... 

http://syazanazura.blogspot.com
(Semua diatas sudah tersenarai dalam bloglist)
Selamat datang buat yang sudi menetap kat bloglist Ady :)
Ada ker yang Ady tertinggal???


So Ady belanje korang semua dengan kek pisang ini... ( belanje saujana mata je k )

Kek Pisang ni Ady beli kat cafe bawah.. Tapi kan.... kek pisang ni tak sedap lak.. Errrr.. Tak seperti yang Ady idamkan..huhhuhuhu.. Kering jer... Sebenarnya, Dah dua hari borak pasal kek pisang dengan Mat Gebu.. Sampai hari nie lom dapat.. Yang dapat pun tak sedap.. So kalau ada sape2 nak kasi kek pisang kukus... dialu-alukan..heheheheeh

Then ada gak ole2 dari Bali.. Thanks Samantha ( opismate ) yang kasi ole-ole dari bali ini.. Hehehehheeh.. Kalau pegi melancong lagi, leh la kasi ole-ole lagi eh..hehheheeh.. Love u much laaaa!!!!!


Jangan Lupe Undi Ady dan Cheesecake kat ---> SINI



Ade ker yang sudi hadir dalam BLOGLIST adybudika.com???



Kalau ada sila la bagitau eh T.T


Pleaseeeeeeee.....


Ady Budika



3 Blogger ini bikin aku panas!!!!

Hadoi..rasanya dah dua hari aku tak update blog.. Macam dah bersawang jer... huhuhuhhuhu.. Hari nie terpanggil untuk up enri bila aku panas dengan 3 orang blogger ini... Rasa agak membara la... Hadoi....


Ok..blogger mana??? 

Yang nie aku panas baca puisi die.. Rasa macam die nie nak lawan puisi KAKTUS aku jer... Tapi aku terasa amat tergugat lak.. Hadoi..Tak leh nak biarkan neh... Sesuatu harus aku lakukan...  Dah tu kan.. header die... Hadoi... Bikin aku makin panas jer..... Kemas dan tersusun.... Satu lagi..die ni kan..Errrrr.. mujur la aku nie in relationship tau.. Ahahahahah... Kalau tak, entah2 leh jatuh hati dengan die.. Sopannnnn.. Eh...Pembetulan... mana leh aku jatuh hati kat die neh..Errr.... Blur kejap...

Sebab die bermata sepet??? errr...org mata sepet pun aku nak jeles ker?? ERrrrr.. Ikot suka aku la aku nak jeles sebab mata die sepet... Errr..skang kan musim KPOP.. So pengaruh KPOP kan berleluasa.. Kebetulan mata die neh sepet.. Gerenti die neh mempunyai market yang tinggi skang.. Hadoiii.. Tak leh cari makan la aku lepas neh...

Haaaaaaaaaaaaaaaaa.. Yang nie lak!!! Paling awal aku kenal dalam arena blogging.. Dia jugak la blogger pertama yang aku contact ... errr..pertama ker?? tak jugak kot no.. Sebab aku rasa BAMBAM la blogger pertama aku contact.. BAMBAM neh kawan aku sejak study kotttt.. Dia seorang yang amat kuat berkerja.. ahahahha.. ampon Bambam!!! Eh...Berbalik kepada Blogger ke3 neh... Nape aku panas kat die??? Errr...sebab ..takde sebab!! Sebab aku panas la.. Aku bukak blog die time ekon rosak.. So aku panas kat die.. Leh???  Yang sebenarnya... AKU PANAS SEBAB AKU TAK MASUK TOP TEN BLOGGER DIA!!! Puas?? ahahahah.. 


So apa lagi??? korang pun nak rasa tak panas ke tak?? so sila ke SIINI, SINI dan SIIIIINNNNNIIIII




Wednesday, April 27, 2011

Air mataku tumpah mendengarkan lagu ini... T.T




Malam - M. Nasir ( lirik )

Malam
Bila rinduku bertambah dalam
Kau datang lagi dengan kenangan
Oh! betapa dinginnya malam ini

Kasih
Bila malamku bertambah kelam
Seribu kisah melintas mata
Dan malam ini sungguh mencengkam

Bila malam
Tiap kali ku pandang semalam
Resahku sering menjadi dendam
Hatimu ku rasakan dingin

Dan malam
Adalah masa yang membawa kesan
Pada diriku yang kesepian
Kini ku tenggelam
Di bawah alunan ombak malam
Oh! malam

Bila malam
Tiap kali ku pandang semalam
Resahku sering menjadi dendam
Hatimu ku rasakan dingin

Dan malam
Jika dikau dapat bicara
Katakanlah pada hamba
Mengapa dia pergi membawa hati ini
Oh! mengapa
Oh! Malam





Menyayangi Aku menyintai Dia... T.T




Elly Mazlein - Tega ( lirik )

Sebak rasa bila ku kenangkan
Yang terjadi amat memilukan
Haruskah ku cari keputusan
Atau pun terus bertahan

Laut mana tiada bergelora
Sedang pantai penanti yang setia
Tugu kasih telah pun terluka
Mengalir ke muara

Sering ku pertahankan cinta
Walaupun badai datang melanda
Namun tiada ku menduga
Hebatnya gelora

Kau tega melakonkan
Menyayangi daku menyintai dia
Aku semakin keliru
Setelah ku pasrahkan kesetiaanku
Haruskah ku terus berlalu






Dah lama aku perhatikan Blogger ni.. Makin menjadi nampak!!!

Jujur.. Dialah antara orang yang paling awal aku kenal.. Die banyak mengajar.. Tapi aku lebih suke blog die yang sebelum ini.. Dari segi templatenya la... Aku suke giler template die yang dulu.. Skang aku kureng minat sikit wajahnya.. Grrr.... Tapi kalau sentuh bab entri.. Aku lebih teruja dengan entrinya yang sekarang.. Errrr


Satu demi satu die ajar aku.. Tapi cara kami berdua agak berbeza.. Die lebih telus dan tegas.. Direct. Tak banyak simpan dan pendam.. Kalau die tak puas hati.. Die sound direct jer... Berbeza dengan aku.. Huhuh.. Aku banyak simpan.. Pendam.. Tak berani nak terus hentam.. Errrr..... Mybe aku rasa aku tak cukup kuat untuk membuat semua itu.. Tapi bukan bermaksud aku tak yakin diri...

Blogger neh makin menjadi?? Aha.. Die pernah hentam aku.. Rasanya ada la jugak lebih dari sekali.. Hadoi.. Panas tau.. Tapi kan..aku respect die neh.. Die takkan hentam orang kalau die takde nas-nas yang die rasakan rasional.. Bukan pakai main hentam jer.. Mungkin tak ramai mempunyai kekuatan menghentam yang dia miliki.. Aku kagum!!!

Apa pun, Die banyak mengajar aku... Mungkin cara kita berbeza.. Namun abg tetap respet sama lu r!!!! ...heheheheh... Siapa???

DIA NI LA ----> BLOGGER MELAMPAU!!!

Harap aku tak kene hentam dengan die balik lepas aku publish entri neh..aahahah



Tuesday, April 26, 2011

Ayah Ally Iskandar Meninggal Dunia - Al Fatihah

Al- Fatihah.. 

Buat Ally Iskandar sekeluarga, Diucapkan Takziah.. Semoaga arwah ditempatkan dikalangan hambanya yang beriman.. Sesungguhnya doa dari anak-anak yang soleh menjadi bekal kepada arwah .. Insyaallah.. Amin...






I.M.U.... Cer teka apa tu??


Cepat teka ape itu I.M.U!!!!



Monday, April 25, 2011

Resepi Rahsia Mr Froogy Terbongkar!!!

Macam biasa la kalau keje malam.. So siangnya aku akan tido.. So rutin harian akan jadi terbalik.. Tapi Mr Froogy still buat rutin harian seperti biasa.. 

Aku balik keje jam 8 pagi hari neh... So terus la terlelap ... Sampai banyak call n sms masuk pun aku tak pedulikan.. Sebab aku kalau tido aku akan silent hdset.. heheheheh...

Terjaga dalam petang.. Sebelum asar keyh.. Bukak mata, tengok ada si hijau tu dok buat ape tah.... Sebab nampak dari belakang jer... Macam buat sesuatu...urmmm.. Bunyi macam orang tengah nages pun ade... So aku intai2 la senyap2 dari belakang.. Die neh tak sedar tau aku dah terjaga dari tidur!!!

Dok buat ape Froogy neh?? Sok set sok set sok settt


Lepas tu!!! aku jerkah la kuat-kuat !!!! AHHAAHAHAHA.. jahat tak aku?? die terkejut!!! la la la..suke hati aku tengok die terkejut!!!

Laaaaaaaaaa.. Makan megi sorang-sorang!!!!!


So baru aku tau die rupanya tengah makan.. Sayu pun ade tengok die makan.. Makan meggi jer.. 

Tapi, pelik lak aku.. Mana lak die dapat meggi tu?? urmmm.. Selidik punya selidit.. Dalam senyap die ada beli stok meggi.. Siap sembunyi lagi tu.. Hadoi... Mujur la dah terbongkar....

Siyottttt jer.... Leh lak sembunyi dibalik botol2 minyak wangi aku yang dah habis..


lepas tu aku apa lagi.. Terus rampas megi die.. share..makan.. lapar gak la katakan..ehehehehe.. Sambil-sambil makan aku ada mintak resepi meggi die tuh.. sebab rasanya memang sedap..

So inilah resepi rahsia Mr Froogy...

Meggi Rebus Ala Mr Froogy

Panaskan air masak dalam periuk. Then masukkan telur dan megi... Last sekali tabur serbuk die .. Siap!!!! sedap!!! ( Froogy guna dua bungkus - perisa kari 1 + perisa ayam 1)

Selamat mencuba!!!












BEN CARI BLOG BARU LAH

Klik header untuk turut sertai!!!

BENNNNNNNN aku nak letak lebih dari lima!!! sebab ramai aku suke neh...hadoiii

5 Blog baru yang aku suke.


5 Blog lama yang aku suke.


Semua kalau sudi tolong eh undi Ben kat Top Blogger Of the Year tau...

kat ---> SINI

Kalau taknak undi Ady pun takpe.. Ady cuma nak bagi cukup syarat jer.. 
Nak mencuba nasib.. Ady pun join tau.... 

kat ----> SINI



Bila Dah Lama Tak Leh SMS...

Adoiyaaaaa..... Tersiksa gak kan bila ada hdset..tapi tak leh nak balas SMS yang orang hantar... Rasa macam nak letakkan hdset tu dalam sarung bantal jer.. 

Alkisahnya, dah dua hari rasanya hdset nie wat hal macam neh.. Die mungkin nak suh Ady call orang yang sms kot. Tapi Ady jenis yang tak suke sangat call kalau takde hal penting. Sebab takot mengganggu orang yang akan Ady call tu... So mula la hati tak tenteram kalau tak balas sms.. Terfikir kalau2 die fikirkan kita sombong ke ape ker...

Tadi lak dapat sms yang amat penting, nak balas tak lepas... nak call?? die cakap die tengah berdebar untuk membentangkan projek.. Cuma nak die tahu yang Ady doakan presentation die berjalan dengan lancar.. Insyaallah.... 

So buat sesiapa yang nak sms ady tu .. sila-silakanlah.. Hahahhaha.. Tapi buat sementara waktu Ady mintak maaf kalau sms anda tak berbalas...  hehehehehe..Insyaallah akan selesaikan secepat mungkin..



Aktiviti kalau aku keje di malam yang bosan...

Bila dah bosan keje malam.. Inilah yang akan aku buat!!!!

Mula-mula aku akan makan MCD


Nak call orang.. Dah sah2 semua dah tido.. 4-5 pagi kot...




Main gitar serentak dengan main skateboard



Culik peliharaan kawan-kawan opis... Ajak beliau-baliau ini bersembang.


Ambik kesempatan gunakan tandas wanita.. La la la



Ni la pintu masuk opis aku.. So aku akan main keluar masuk pintu ini gak.. Best



Menghasilkan karya-karya yang terindah.



Ahhh.. Masa nak test baju host...



Test lagi baju host..


Tak size pun nak test!!!


Test lagi baju host.. Lagi dan lagi...




Esok malam korg leh tengok la ada host pakai baju neh kat tv :P


Errrr... Siap dah tulis nama host yang sepatotnya pakai..


Eh.. Yang nie pun aku nak test keyh!!!



Akhirnya aku buat huruf zzzzzzz banyak-banyak!!



ZzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZzzzzz