Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, July 31, 2011

Selamat Hari Tua .....

SElamat hari lahir... Nak saya nyanyikan lagu birthday untuk awak eh?? Takyah la... Dengar jer lagu kat bwah ni k :)


Moga bertambahnya umur, akan bertambahlah kematangan fikiran, kewarasan membuat penilaian, kelantangan bersuara menyatakan pendirian, dan bertambah jualah rezeki dan moga dipanjang umur.. Insyaallah....





Saturday, July 30, 2011

Senarai Terkini (GA Phuket)

  1. http://smuetentangkite.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  2. http://beehac.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  3. http://www.sunahsukasakura.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  4. http://www.lydiamiza.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  5. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  6. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  7. http://najihahfara.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  8. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  9. http://ibugebu81080.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  10. http://shahfieqdaniel.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  11. http://efagurlz.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  12. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  13. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  14. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  15. http://hqfizulhqkim.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  16. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  17. http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  18. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/07/giveaway-adi-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  19. http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  20. http://alongnidar.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  21. http://fiqrakendet.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  22. http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  23. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  24. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  25. http://umealong.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  26. http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  27. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  28. http://linmdnoor.blogspot.com/2011/07/ga-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  29. http://ita-contest.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  30. http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  31. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  32. http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  33. http://yslgalz213.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  34. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  35. http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  36. http://alyafify.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  37. http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  38. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  39. http://duniacikreen.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  40. http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/07/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-phuket.html
  41. http://aremelyna.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  42. http://azwazeemohddaim.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  43. http://jijahpages.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  44. http://sesuciembunpagi-nukilaninsanbiasa.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  45. http://zumiela7.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  46. http://syahmitembam.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  47. http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  48. http://taufidris.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  49. http://adrianaizat.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  50. http://pinkexia.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  51. http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  52. http://nabilaazmi.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  53. http://nadiaalong.blogspot.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  54. http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
Thanks pada yang sudi sertai..



Thursday, July 28, 2011

Cara-cara Nak Jadi Mak Nyah

Chantek ker?????

Apasal tajuk macam ni lak neh Ady? Tak takot kene serang ker?? Errr...Ala... u olss, ai tak kesah dah... Ade ker hakak2 yang nak cili bibir mongel ai ni?? Ai kan diva....

Errr... Sebenarnya Ady bukan nak senaraikan cara-cara nak jadi Mak Nyah.. Cuma nak share pasal keyword untuk sejam yang lepas... belek la kejap eh... Ada orang cari cara-cara nak jadi Mak Nyah.. Errr....Sebenarnya rasa kelakar lak.. Er.... nak mintak tips dari Ady tak cara-cara untuk jadi maknyah?? warghkakakakakaakaka


Klik kat gambar untuk melihat dengan jelas..

Confuse lak, ade ker eh entri Ady yang berkenaan Mak Nyah... Kalau entri Jupika n Along mybe ade.. waaaaaaaa.....


Malu Tengok Muka Sendiri Dalam Iklan TV

Lanjutan dari entri---> Ady Bakal Masuk TV

Hari ini hari pertama penyiaran iklan tv yang memaparkan muka Ady.. Ahahahaha.. Pagi tadi tengok rasa macam malu yang amat.. Hadoi.. Ini baru iklan jer... Ape la rasa pelakon-pelakon tv yang selalu tengok aksi mereka sendiri berlakon eh.. Ahahahaah.. Yang pastinya iklan ini akan sentiasa diputarkan di kaca tv anda.. Terutama di 8TV.. Ahahahahaahah... Kalo nampak iklan yang ada seperti gambar dibawah, itulah iklan yg ada muka Ady k.. Aahhahahaha.. MALUUUUUUUUUUUUUU ( walaupun muka Ady cuma ditayangkan beberapa saat.. ahhaah)

Ady yang pakai spek ijau n pegang pokok disebelah Baki Zainal dan Guiboo itu, yang baju ijau tu lak Nadia Fly.Fm :P




Wednesday, July 27, 2011

Bila Ady Budika Boleh Kemana Saja Bersama David Archuleta!!!

Tuntutan keje, kali nie kene cover konsert David Archuleta ... Konsert die memang sangat superb.. Menyanyikan 17 buah lagu secara non stop.. sungguh kagum.. Puas hati... Dari lagu sendiri ke lagu cover... Semua best....

Orang lain beli tiket dengan harga beratus-ratus... Namun aku tak beli tiket pun.. Tapi leh menyaksikan David ini dari pelbagai sudut.. Dari tiket yang paling murah ke tiket VIP..

Tak caya? Meh tengok meh...

Dari depan pentas...

Masih kat depan pentas


Kat VIP seat

Kat tengah stadium..

Kat seat paling murah.. Paling murah pun tiketnya berharga ratusan tinggit...

Lepas konsert, ambik masa untuk mengisi perot.... Dan seorg host popular 8tv suggest makan seperti kat gambar dibawah... Rasanya sungguh sedap.....

Fish and Chip

With host, Baki Zainal n producer- Pin Joo

With Host Mike Champton n opismate

Konsert nie sangat2 superb!!!! memang kalau sape yang datang akan rasa berpuas hati.. Paling suka dengan cara David layan peminatnya... Senyuman tak lekang kat bibir die.. vokal die sangat2 power.. Errr.... rasa macam ade ke tak eh vokal artis kita setaraf dengan David ni?? Err.... Satu pengalaman yang best!!!

So untuk lihat betapa bestnya konsert ni.. Silalah tonton rancangan 8TV NITE LIVE hujung minggu nie .. Sabtu sampai Isnin - 12.45 malam.... Jangan lupa tengok tau.... Ade gak blogger lain yang gi tadi.. Rasanya diorg pun berpuas hati kot...



Monday, July 25, 2011

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

Setelah menyepi buat seketika.. Ady muncul dengan gaya paling montel!!!!

Kemunculan kali ini kerana ingin memberikan sedikit buah tangan buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah kat blog yang makin hari makin pudar warnanya ini :)


Bersempena dengan percutian ke Phuket kali ini ( 8 Ogos 2011 ), Ady dengan rasa rendah diri ingin meminta penyertaan kawan-kawan bagi mendapatkan ole-ole dari Phuket...

Caranya mudah saja :
  1. Buat entri tajuk "GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET"
  2. Letak header Ady ni dan linkkan entri tersebut ke sini.
  3. Dalam entri tu, berikan tajuk entri Ady yang paling kawan-kawan semua suka dalam blog Ady ni, nyatakan gak kenapa anda suka entri tu.
  4. Dah publish entri tu, post link kat entri ini k.
  5. Pemenang Ady akan pilih guna random.org sehari sebelum Ady berangkat (so leh bajet siap2 hadiah yang sepatotnya dibeli).

#Tutup Ahad - 31 July  2011 - 6.00 petang



Wednesday, July 20, 2011

Blogger Sekalian!!!!! Anda Rasa Anda Blogger Yang Kreatif?? Cer Try Neh!!!

Kata anda kreatif.. so ape kata sama -sama kita buktikan kat--->SINI

Grrr... apa yang kreatif sangat tu??? Rasa berdebar tak nak klink link diatas??? kalau tak mo klik kat link atas... sila klik link kat bawah!!! Hati-hati sebelum klik!!




Tuesday, July 19, 2011

Bila Sunah Sakura On Air Kat 8TV [ VIDEO ]

Malas nak taip.. So tengok sendiri la video kat bawah tu eh... 


*On Air kat 8TV NITE LIVE malam tadi.. Hhehehehehe



Sebab muzik video inilah Sunah masuk TV



Thursday, July 14, 2011

Bandung... Pengalamanku [ Hari Kedua ]

Sebelum tu... Dah belek Pengalaman hari pertama?? Belum??? Ada kat ----> SINI

Bangun awal pagi... Sebab kat sini kan cepat cerah... Hhehehehehe.. Bangun jer terus mandi... Rajin lak mandi sejak sampai Bandung neh.. Hehhehe...Lepas siap-siap, terus gi bfast... Dewan makan depan jer bilik.. So bukak jer pintu bilik.. Leh terus sental semua makanan dengan banyaknya.. Heheheheheheh

Dan inilah yang dijadikan menu untuk sarapan.. Hhehehehehe

Gelagat orang ramai berebut untuk mendapatkan sarapan


apa tah namanya.. ada kacang, serunding, macam emping tu gak...


roti...


nasik goreng


daging ayammmmm


tomato bakar


salad keyhhh


buah2an

Lepas tu terus ke lobi.. Sebab janji dengan Pak Wawan pukul 9pagi untuk gerak pusing-pusing.. ehhhhh.. pusing-pusing kurang sesuai digunakan di Indonesia.. Sebab maksudnya pening..Ahahahaahah...

So inilah destinasi kami yang pertama :)  Tangkuban Perahu. Sepanjang perjalanan kami disajikan dengan permandangan yang agak dingin.. Sekitarnya agak tenang... Jalan berbukit ini kadang2 kelihatan agak berbahaya dengan selekoh tajamnya.... Dan apa yang menarik perhatian disepanjang perjalanan adalah, begitu ramai orang menjual arnab ditepi-tepi jalan... Dan sate-sate arnab turut dijual.. Di Indonesia arnab dipanggil kelinci ya pak :P

Kelinci yang dijual disepanjang jalan menuju ke Tangkuban Perahu

Tiba disana, kami agak terkejut dengan kehadiran ramai penjual yg bertindak menyerbu kedatangan kami.. Menjual dengan pelbagai barangan yang menarik.. Ada jugak barang yang amat menarik perhatian... Namun keadaan penjual yang sangat2 memeningkan membuat kami tidak jadi membeli.. Hehehehehee...So terus saja berjalan memerhati sekitar Tangkuban Perahu ini.


bergambar di papan tanda tankuban perahu..hehehe.. dengan abg mie..


Gerai menjual barangan cenderahati


Boneka


Angklung


Beginilah keadaan penjual jalanan di Tangkuban perahu

Tangkuban perahu adalah kawasan gunung berapi yang sudah tidak aktif, namun ada jugak yang masih aktif di sekitarnya... Kami tidak pergi ke tempat kawasan aktif itu sebab kalau dah aktif ni.. risau gak kalau2 tibe2 die meletus kan.. Ahahahah... sebenrnya malas nak jalan gi sana :P

So kalau nak tengok keadaan macam mana gunung berapi yang Ady maksudkan, leh play video dibawah :)


Selepas lebih kurang sejam lebih menikmati pemandangan tangkuban Perahu ini, kami terus bertindak gerak untuk ke Trans Studio... Waaaa.... Inilah tempat yang paling ingin kami pergi.. Sebab macam-macam yang dah kami dengar pasal salah satu taman tema indoor terbesar dunia ini.. Perjalanan dari Tangkuban Perahu ke Trans Studio mengambil masa lebih kurang sejam... 

Tiba di Trans Studio, Ya Ampunnnnnnnnnnnnnnnn... Kok orangnya rame banget??? kaunter banyak dibuka, namun semua kaunter berbaris yang amat panjang... Rasa terkilan lak... Kalau berbaris jugak, dah sah2 kat dalam nanti masa nak main game die pun kene berbaris yang amat panjang jugak.. So dengan berat hati ambik keputusan untuk tidak masuk.. Hadoi... Lain kali kene datang bandung lagi khas untuk masuk Trans studio neh.. Huhuuhhuhuuh....

Semua kaunter yang dibuka sangat2 penuh..Tak dapat nak baris pun..Hadoi

Jadi sebab ada masa terluang, So kami ambik keputusan untuk pusing-pusing sekitar Bandung... Sempat la jugak rakam geagat penduduk sekitar Pekan Bandung ini..

Sian pakcik neh


Menurut Pak Wawan, ibu bapa inilah yg menyuruh anak-anak mereka mengemis.. mereka tunggu ditepi jalan untuk memungut hasil kutipan


Penjual surat khabar


pengangkut barang


Menurut Pak Wawan lagi, Majoriti peminta sedekah adalah meraka yang bukan aslinya Bandung

Nantikan Entri hari terakhir!






Wednesday, July 13, 2011

Tengok Live Malaysia VS Arsenal Online...

Sesiapa yang tengah block ASTRO tuh.. anda leh tengok game malam nie live kat --->SINI

Pukul 8.45malam ini tau!!


Errrr.. sebenarnya Astro ade on air ker game malam ni eh??? Bayar mahal-mahal, tapi service macam.....





123456 Sudah dan Blogger Ini Buat Aku Rasa Terkejut...

Semalam ... Ada buat entri pasal ini... Then bangun jer pagi2... Check kat wall.... Errrr.... Ada seseorang post kat wall... Wahhhhh.... Tak sangkanya... Ada gak blogger yang sudi sahut cabaran Ady.....

Apa pun!!!!!! Ady kagum dengan blogger ----> INI..  Korang taknak try kenal die ker?? Sebab Ady nampak macam die neh jenis ada daya pemerhatian yang tajam... Mana tau gak lepas nie blog korg yang die amati... Waa... Tak teruja???

So siapa2 nak kenal blogger yang aku maksudkan... Sila klik kat ----> SINI

* berikutan 123456 pageview yang ady tunggu sejak semalam. Dan gambar dibawah di post kat wall Ady.






Tuesday, July 12, 2011

123456.... Errrr.... Mampu Ke Aku Capai Malam Ini? Anda Rasa??

Angka ape tu??  Hheheheheeh... Pageview jer... Leh tengok kat sebelah kanan sidebar blog Ady neh :) Rasanya mampu ker ady capai angka itu malam ini??? anda rasa??? Banyak lagi tu.. Lebih kurang 200 lebih gak la baru leh dapat angka seperti itu.. Grrr... Ker ade sape yang sudi nak tolong print screen kalau page Ady neh berjaya sampai angka itu?? Hehehehhee...  Orang lain dah berpuluh-puluh juta pun tak kalot... Ady yang tak seberapa ni lak yang beriya kan.. Sekurangnya ini macam satu penghargaan buat diri sendiri.. Sape lagi nak beri pengiktirafan kat kita kalau dah takde siapa nak iktiraf?? hehehe... Kita sendiri la..hehehehe

berdebar lak :)

Hari ini atau esok eh?? ker minggu depan?? hehehe



Harry Porter 7 (Special Screening) Dan Hadiah Anda...

Hari ini ada jemputan menonton tayangan Media Di GSC... Ady mungkin bukan seorang yang begitu meminati Harry Porter.. Jadi undangan kali ini dikira macam mengisi masa cuti ... Mengenai jalan ceritanya.. agak baik.. Tu jer kot nak share.. Errr... So kalau ade sape-sape nak gi tengok.. Rasanya leh kot.. Buat sesiapa yang sejak season 1 lagi dah ikot.. Lebih baik tamatkan dengan menonton siri ke 7 ini. Kerana ini adalah Movie Harry Porter yang terakhir :)

Tengok 3D tadi... Ada gak la dapat beberapa goodies.. Seperti file edisi terhad, jadual tayangan filem akan datang dan jugak CD Harry Porter

Hari ini jugak cadang nak pos semua hadiah buat sesiapa yang telah join segmen yang Ady anjurkan.. Namun hasrat terpaksa ditangguh.. Insyaallah esok Ady akan selamat pos.. Alasan tak dapat pos hari ini?? Errr... Ady lom settlekan semua alamat.. Sorry.. Esok k Ady settlekan :) 

Sebahagian hadiah yang belum dipos... Malasnya nak letak alamat kat sampul surat!!!


Meh tolong Ady letak alamat meh!!!!



Beli Majalah Digital , Dapat Pakej Majalah Lucah! Grrrrr

Tadi beli majalah ini...



Ini la majalah yang Ady beli tadi...


Sekali isi kandungannya macam ini....

Ady kene censoredkan untuk kalian... Jangan lak nak gi beli majalah ni lepas neh... Errrr



Monday, July 11, 2011

Hadiah Ni Hadiah Sape Punya Ni???

Insyaallah esok hadiah-hadiah ini akan di pos kepada sesiapa yang telah bernasib baik untuk memilikinya... 

Siapa yang bernasib baik itu?? Mereka itu adalah seperti ---> DISINI...

Setiap seorang akan diberikan salah dua dari barangan seperti dibawah... Buat sesiapa yang tak bernasib baik tu... Insyaallah Ady akan buat GA lagi sempena Ady pegi Phuket 8hb Ogos ni... 

Apa pun hadiah ini jelah yang mampu Ady berikan :)

3 Helai tshirt Bandung - Ady pakai masuk jer sampul sape2 kang..takde pilih2


Keychain x-lusif Bandung.. Heheheheh


Magnet Fridge 


Pen buluh


Keychain 

Tahniah buat yang bernasib baik sikit... Yang kurang bernasib baik sikit... Ade jer peluang anda bulan depan.. Insyaallah.. Heheheheh


Sunday, July 10, 2011

Aku Nak Jadi Seperti Blogger Ini...

Mybe orang lain nampak die ni terlalu kecil.. Namun aku tetap bangga dengan die ini.. Dan aku nak jadi macam die.... Macam siapa?? 

Macam ---> DIA

Kerana aku tau walaupun die tak sehebat orang lain... Namun die masih mahu jadi hebat seperti orang lain :)






Update Pendek-pendek Je...

Dia cakap update pendek-pendek pun takpe... 

Hari ni saya keje... Masuk keje jam 6 petang.. tapi jam 6.30 petang baru sampai opis... Skang tengah update Video clip jepun... Lagunya adalah :

L'Arc~en~Ciel- GOOD LUCK MY WAY

Sekian.. Hehehehehe.. 




Friday, July 8, 2011

Percayakah Anda Dengan Produk Kesihatan?


Dulu saya kurus... Sekarang saya dah makin berisi.. Terima kasih makanan yang selalu saya masak!!.. Sebab makanan-makanan itu la badan saya makin berisi..ahhahahahaha

( apa lak kaitan dengan tajuk eh? )



Sudah Mahu Tempah Kad....

Klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas.... 

sape2 yang nak tempah kad tu...leh la try kan... heheheheh... kad raya ker, kad jemputan ker, macam-macam lagi tu ade..bukan kad semata-mata



Thursday, July 7, 2011

Ikan Mayong Sis Lin, Mage dan Sunah


Inilah ikan mayong kalian2 bertiga.. Errr... bukan Ady sorang kan yang tak tau ikan mayong tu ape...Errr....



Bandung... Pengalamanku [ Hari Pertama ]

Dah sehari balik dari Bandung, hari ni baru ada masa nak update entri.. Banyak yang ingin dikongsi, namun tak terluah lak time-time macam neh...


Check in...

Flight pukul 7.15malam di LCCT, namun delay dalam 20 minit... Dalam balai menunggu majoriti dah kedengan berbahasa indonesia.


Berbaris masuk ke dewan menunggu...

Orang lain sibuk berbaris masuk, kami lak sibuk posing...


Dah naik flight terus borak-borak jer.. Nak hilangkan rasa lenguh badan .. Almaklumlah dah berisi sikit sekarang....


Kene isi borang sebelum tiba Bandung.

Sila fahamkan amaran yang diberikan


Dalam lebih kurang dua jam setengah diatas flight tu akhirnya sampai ke destinasi yang dituju.. Bandung. Namun bila sampai sini, kami terpaksa berbaris panjang... Sebab imegresen sini kan pakai manual jer... Kene baris untuk cop passport dan isi borang... Dalam setengah jam gak la nak settelkan hal ni...


Dah mendarat... Selamat Datang Ke Bandung

Berbaris untuk masuk kawasan Imegrensen Bandung

Time baris neh aku dah nampak seorang pakcik pegang kertas tulis nama BAPAK ADY. Dan aku rasa dialah supir yang akan bawak aku pusing-pusing bandung sepanjang aku kat sane.. Pak Wawan. Lepas jer urusan passport dan cop2 selesai.. Pak Wawan bawak kami makan kat satu kedai..


Mula-mula ingatkan ni nama kedai... Rupanya ini adalah selamat datang

Masuk kedai tu... Euwwwwww... Rasa tak lalu sangat makanan yang dia pamerkan... Lauk pauk yang pelbagai.. Tak berani lak nak ambik.. Rasa macam tak lalu tengok.. Namun paksakan diri gak sebab terlalu lapar...


Ady tak berselera nampak makanan2 ini...

Belut.... Euwwwwww


Dan inilah makanan yang diambik :


Juadah yang Ady pilih

Sambal die superb


Masukkan nasik dalam mulot perlahan-lahan.. ERrrr.... SEDAPNYA!!!! YANG AMAT!!!! Terus makan dengan begitu lahapnya....


Dah habis makan, settlekan dengan air avocado...

Lepas makan Pak Wawan terus bawak kami pegi hotel... Badan dah letih.. So sampai jer hotel terus mandi dan rehat...  Esok akan keluar pusing-pusing!!!!

Semua jadual perjalanan Pak Wawan yang uruskan.. So aku akan ikot jer mana yang dia akan bawak.. Seorang supir yang amat baik hati... Namun hati ini sayu bila melihat riak wajahnya... Terkesan dihati...


NANTIKAN ENTRI HARI KEDUA.


****************************************************