Sunah Suka Sakura dot com

Friday, September 30, 2011

Aku Stress Pasal Popo...

Menjelang satu hari lagi untuk ber"fun hunt"... Aku dah lama tak join aktiviti macam neh.. Yang aku ingat kalo pasal cari2 harta karun neh masa study kat pondok dulu.. Ade gak la aku main benda neh.. cari dan lari2 lari satu check point ke satu check point... Dulu aku tak nafikan aku dengan mudah jer leh menang!! ( wahhh walaupun selalu kalah ).. Dulu aku lain.. aku lincah, aktif, tangkas, berwibawa, baik hati, menggoda, seksi, comel, errrr... Tapi sekarang aku dan kurang semua itu.. errrrr...

Popo dengan muke jahatnya

Esok, aku masih terbayangkan ape la nasib yang bakal aku hadapi... Kali nie bukan lari2 anak ikan atau nak catwalk2 macam ratu dunia yang kulit hitam tu... Tapi esok akan kene drive kete.. Haaa... jangan tak tau.. aku kalau drive nie memang lemah sikit.. Kalo nak suh rempit.. Memang aku dah awal2 tempah kotak kaca untuk masukkan piala...

Aku mula terbayangkan task yang bakal aku temui... adakah ia seperti :

Elak2 kalo orang baling2

Pukol2 balang tembikar

Lumba lari dengan pantas (bayangkan aku yg baju puteh.. bukan yang baju merah k)

Lawan makan buger yang diletakkan racun

Tangkap ular

Bertarung dalam kolam.. ( aku yang pakai baju itam )

Berposing paling chantekkkkk.. yang nie aku takde...sebab aku dah cukup chantek 

Stop!!!!! aku tak mo bayangkan lagi.. Dah mula naik dah rasa stress aku neh... So ape pun, doakan aku esok k.. Nanti aku share kalo aku menang.. aku janji akan share!!! Share pengalaman :)










Thursday, September 29, 2011

Debaran 8TV FUN HUNT Hampir Meragut Ketenanganku...

Bermula dengan perkenalan dengan Daud.. Masa extreme challenger ...  Then melalui perkenalan tersebut, aku telah dihubungi lagi.. Kali ini beliau mengajakku menyertai Fun Hunt anjuran 8TV.. pelik lak.. Org luar lebih mengetahui event ini berbanding aku sendiri.. hadoi.. so aku pun bersetuju menyertainya...

Aku & Daud Masa Extreme Challenger 

Semalam lak dapat email.. Err.. Aku jadi berdebar lak.... Antara yang disebut dalam email adalah seperti dibawah :)

Event Flow
6.00 am Registration
7.00am Breakfast
8.00 am Safety Briefing
8:30 am Hunt Briefing
9:00 am Flag Off
11.30 am Finish Station Open
12:00 pm Lunch
2.30 pm Answer Presentation
3.30pm Wrap Up & Home Sweet Home

Apart from the 1st, 2nd and 3rd prizes we have other prizes to be won…so ready, set and lets your creativity flow!

Categories:
1. Best Decorated Car Based On Hunt Theme (Go Green)
2. Who Knows 8TV best??
3. Most Creative Group Name (Based on names that have been already registered – no changes permitted)
4. Most Stylish Team
5. Fastest Team (To Finish the Hunt)
6. Best Mascot (Will be explained on hunt day)
7. Early Bird
8. Slowest Team (To Finish The Hunt)

Doakan semua berjalan lancar k!!! Takmo hadiah yang num 8 itu!!!!



Cuti Bersama Froogy Yang Enak...

Hari ini saya bercuti.. Takde ape2 nak buat.. So saya menghabiskan masa bersama Froogy sajork!!!! Sape nak ajak saya keluar berjimba?? dialukan.. :P


Kami turut menyanyi bersama!!!




Sunday, September 25, 2011

Survivor Sakura Budika Kembali???

Adakah GAME INI akan diteruskan dengan musim kedua???







Blogger Ini Sudah Buat Salah !!!

Blogger -----> INI



Friday, September 23, 2011

Lafazkanlah

Bila resah semuanya keranamu
Kadang gundah juga kerana kamu
Tapi mungkinkah kerinduan ini
turut jua engkau rasai

Lafazkanlah kasih
kalimah cinta
lafazkanlah saja
rindu milik kita

kerana hati ini
hanyalah buatmu
setulus hati ku
ku serah padamu
Oh kekasih

Kekasih janganlah kau pergi
kerana ku menyayangi mu
kerinduan ini hanyalah untuk mu
percayalah ku cinta padamu
moga realiti bukannya mimpi

Bila resah semuanya keranamu
Kadang gundah juga kerana kamu
Tapi mungkinkah kerinduan ini
turut jua engkau rasa

Lafazkanlah – Rahayudean (Trilogi Cinta)



Hanya Tuhan Yang Tahu....

Kemana hilang semua rasa ini...
Adakah hilang bersama
Gelodak dalam diri...?
Minda tertanya-tanya...
Namun
Hanya tuhan Saja Yang Tahu....

Cintailah diriNya.. Kerna diriNya tidak akan pernah kecewakanmu..
Insyaallah...



Thursday, September 22, 2011

Dulu Jadi Pelakon Iklan Dan MV... Nantikan Ady Budika Menjadi Pembaca Berita Pulak~!

Nantikan ~


*Agaknya bile la tu kan??



Saturday, September 17, 2011

Sekitar Rumah Terbuka Baki Zainal - Edisi Bila Ady Sama-Sama Pakai Pink.

17 September 2011, Ada undangan rumah terbuka Pengacara Multilanguage Baki Zainal... Jadi kesempatan ini ady dan jugak beberapa rakan sepejabat mencuri masa untuk bertandang ke rumah miliknya yang berada di area Shah Alam itu...

Setiba di rumah Baki, kami diterima dengan ramah mesra Ibunya.. Rasa rapat lak walaupun pertama kali berjumpa.. Ibunya yang ramah, sopan, mesra buat kami rasa tidak kekok dirumahnya :)

Lalu dengan cepatnya Ady telah menuju ke ruang makan... Mengambail makanan yang telah terhidang diatas meja.. antaranya :

Nasik Beriani

Lauk Ayam Masak Merah

Acar Timun

Sambal bilis

Roti Jala

Kari Daging

Cheese Cake

Dan yang paling menarik selera Ady adalah :

Laksa Johor... Sebab... :

Sebab ada sengkuang!!!!

Hasilnya... Dua trip makan !!!!

Banyak lagi makanan yang tak sempat diambil gambar.. Terutama Sate dan lain-lain... Dibawah adalah antara lain yang berlaku sekitar Rumah Terbuka Baki Zainal :

Baki terharu dengan kedatangan kami.. :P

Baki macam dah plan nak pakai pink sama dengan aku :P

Baki masih nak kepochi walaupun dalam keadaan busy.. hehehe.. Nampak tak tangan Ibu Baki?? Genggaman salamnya tidak dilepaskan...Kemesraan yang terjalin seperti ini perlulah dicontohi... 

Tetamu yang hadir 

Baki sibuk melayan tetamu

Kami yang selesai makan

Blupr.. kenyang

Baki Jr

Sempat bergambar secara mat bunga

Ambik peluang curi baca sms Awek Nabil :P

Thanks Baki sebab menjemput ke rumah terbuka ko.. Tahun depan jemput lagi k.. hehehehe.. Murah rezeki ko :) Aminnnn



Kalo Anda Rasa Anda Comel Dan Macho... Tolong....

Like la Page ini..... Ady skang ada dalam 1000 lebey follower.. Tapi LIKE cuma ada lebih kurang 100 jer.. Sian tak??? Please like..... Cara die cuma ada dua langkah mudah jer....

1- Pegi link ini ---> http://apps.malaysiaairlines.com/themyyoulove/myimage.aspx?id=100278

2- Klik simbol LIKE kat bawah gambar.... settle.. huhuhuhuh.. Pleaseeee


Ady takde ape sebagai tanda sebagai membalas jasa baik anda2.. Cuma ada ucapan TERIMA KASIH yang cukup ikhlas dari hati...






Thursday, September 15, 2011

Gelak Sorang-sorang Aku Try Benda Ni Kat Google Search.. Hahahahaaha.. Korang Wajib Try Gak!!!

Ok.. Kan Ady ni Kembar Remy Ishak.. So Ady try la image search "Remy Ady" kat Google.. ... Tau ape yang kluar?? Try korg image search!!!

Then Cari lak "Ady Remy"!! ahahahahhhaha

Terbukti!!!!
klik pada gambar untuk zoom in :P




Semua... Ady Nak Mintak Tolong... Kesian la.... Please...

Tolong klik ---> SINI

dan klik button LIKE kat gambar seperti dibawah.. Pleaseeee


Untuk pertandingan yg dianjurkan Malaysia Airline System



Spontaneous Thursday

Saya Di Hot.Fm kat 8TV skang sehingga 10pgi



Wednesday, September 14, 2011

Ady Budika Di HOT.FM AM CREW- 8TV Esok Pagi...

Sebelum masuk tido, nak maklumkan pada semua yang esok Ady akan On Air buat kesekian kalinya di 8TV . Detailnya adalah seperti dibawah :

Tarikh : 15 September 2011
Hari : Khamis
Masa : 7 pagi sehingga 10pagi
Siaran : 8TV

Jum sama-sama kita luangkan masa k :)




Sekitar Open House Media Prima 2011

Turut hadir adalah Dato Siti dan Zizan

Teruja bergambar dengan Alyah

Kene marah dengan Nani winehouse sebab aku terlalu popular di rumah terbuka

Sape tah!!! tak kenal!! :P

Cer teke ni sape??

Dengan Abg Pejal Tahir

At last zizan yang nak bergambar dgn aku.. aku takmo pun...

Sedikit hampa sebab terlupa nak ambik gambar makanan.. sebab dah teruja nak habiskan semua makanan tersebut... Hampa jugak sebab tak menang tiket perlancongan( bali, bandung, hanoi, thailand, istanbul dan lain2), ipad, peti sejuk dan lain-lain.. Takde rezeki...



Wordless Wednesday - Aku Tak Berniat Nak Sentuh Die T.T


Antara ramai yang hadir aku cuma berminat nak posing dengan penyanyi ini.. ( artis lain yang datang adalah Dato'Siti, Anna Raffali, Fizo Omar, Zizan, Dan ramai personaliti TV )... Felling2  jadi Remy Ishak sebelah Alyah... Kisah Hati..



Wordless Wednesday - Tak Tergugatkah Melihat Menu Ini???

Klik gambar untuk Zoom In :)

Jom turun makan!!!!!



Wordless Wednesday -Hitam Itu Menawan ( Edisi Tawan Dunia )

Miss Universe 2011

Ade iras kan Miss Universe 2011 nie dgn Ady ? :P
( Jangan ganggu saya sekarang.. nak felling2 jadi MR universe jap )

Kami Berkulit Gelap.. Kami Bangga!!!



Wordless Wednesday - Miss Universe 2011

Kulit Gelap Menawan




Wordless Wednesday - Haaaa....Jap Lagi Jer!!