Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, November 30, 2011

My Bestfriend Wedding–Part 2

Part 1 ---> DISINI

DSC_0557

DSC_0437

DSC_0455

DSC_0466

DSC_0481

DSC_0489

DSC_0506

DSC_0513

DSC_0527

DSC_0535

DSC_0538

DSC_0580

DSC_0601

DSC_0607

Tahniah buat Shahizan Ahmad dan Rahayu Ahmad



Wordless Wednesday - Resit Seram

Masuk bilik jer ternampak resit ni.. Errrr.. resit inilah yg dikaitkan dengan ---> Entri Ini



Sunday, November 27, 2011

Pengalaman Di Bayview Batu Feringgi Hotel - Part 2 (Makan-makan)

Sambungan dari kisah --->  INI

Dalam sejam berendam, Abg Zairul call bilik. Die suruh aku siap-siap sebab kejap lagi die nak bawak aku gi makan sekitar Penang.. Heheheeh.. So aku terus hentikan aktiviti rendaman aku buat seketika.. Nak siap gi makan.

Setelah siap, aku dibawak untuk makan.. Lapar jugak sebab seharian aku tak makan.. Mana taknya, lepas saja keje terus rushing menuju ke airport.. Abang Zairul bawak aku makan kat :

1
Perhatikan namanya “QUEE”

DSC_0210
Nama pun kat Lebuh Ah “Quee” so, aku pergi ke Nasik Kandar “Beratur”

2
Yaaa Ampunnnnnn…. Ramainya berbaris… Setengah jam jugak aku berbaris untuk sampai kat kaunter makanan die!

3
Sama saja dengan lauk-lauk kat mamak tempat lain… Cuma rasanya yang lebih asli buat tempat ini terkenal dengan nasik kandarnya.

4
Tadaaaaaa… Meh meh meh join…

Setelah perot diisi, kami mengambil keputusan untuk menikmati angin pantai.. Jadi abang Zairul membawa aku pusing-pusing sekitar Penang. Ada tempat yang kami singgah tapi aku tak tahu nama tempat itu.. Errrr.. Antaranya seperti dibawah :

5
Kat Padang ni ramai family menghabiskan masa bersama..

6
Sempat bergambar dengan Abang Zairul.. Anak mami tulen neh!!

7
Seterusnya kami gi clubbing!!! Errr… tak masuk k.. pusing2 town jer!!

8
Dicelah-celah club.. ada kedai sup yang superb!!! Rasanya amat sedap.. Jadi aku singgah makan lagi!!!

9
Balik lak lalu ikot lorong ini.. Nama die tak leh tahan tu.. hehehehe

10
Dalam perjalanan balik, ada ternampak sekumpulan mahasiswa dari USM mengagihkan makanan untuk insan bergelandangan..

Sampai kat bilik dah lebih kurang jam 2pagi… Samapi jer bilik terus landing atas tilam yang amat empuk… Hehehehe.. Nantikan hari esok…

Bangun awal pagi… Terus bukak tingkap.. Hayati permandangan yang terbentang depan mata.. Indahnya….

12
Indah bukan? ^^ (pool view ngan sea view)

Turun bfast, terlupe bawak kamera.. so tak dapat ambik gambar apa yang aku makan … heheheeh.. Selesai makan, aku terus naik dan berkemas untuk check out…

Selepas check out, aku ada mintak tolong abang zairul bawak aku ke tempat dimana aku leh dapatkan jeruk.. Hehehehe.. Penang kan terkenal dengan jeruknya… So abang Zairul membawa aku ke sini :

14
Pasar Chowrasta.. Abg Zairul cakap sini leh dapat jeruk yg murah dan sedap.

15
Antara jeruk yang dijual..  Heheheheh.. beli 5 pek besar jeruk …eheehhee

Setelah beli jeruk ini, Abang Zairul terus memecut ferrari miliknya menuju ke Jeti untuk menyeberangi lautan. Naik ferry!!!!!

16
Terlihat olehku Cruise ini!!! Dem!!!! aku nak naik la!!! ahahah.. Cruise.. tunggu aku untuk kedatangan yang akan datang k!!!

17
Selamat tinggal Pulau Pinang!! Nantikan kedatangan aku lagi!!!

Walaupun jangka masa yang amat singkat, namun aku rasa gembira habiskan masa di Batu Feringgi!! Thanks kat abang Zairul yang banyak menghabiskan masa, tenaga, belanje makan dan lain2.. Thanks a lotz!!! Nanti Ady akan datang lagi!!!!



My Best Friends Wedding!!!

DSC_0560

DSC_0424

DSC_0425

DSC_0430

DSC_0433

DSC_0477

DSC_0488

DSC_0508

DSC_0532

DSC_0542

DSC_0577

DSC_0604

DSC_0608

Part 2 ---> DISINI



Pengalaman Di Bayview Batu Feringgi Hotel - Part 1 (Rehat-rehat)

Cuti, jadi ambil masa untuk balik kekampung.. Alang-alang dapat pulak tawaran untuk bermalam di Batu Feringgi. Jadi tawaran tersebut tidak disia-siakan. Terus booking flight dan turun di Penang.

Di airport, setibanya terus disambut dengan wakil dari pihak hotel dengan begitu ramahnya. Sepanjang sejam perjalanan menuju ke hotel diisi dengan borak-borak mengenai Pulau Pinang.

Tiba dihotel, aku disambut dengan penuh ramah oleh pihak hotel.. Abg Zairul yang sejak awal lagi bertanyakan mengenai perkembangan perjalanan aku tolong settlekan segala yg berkaitan dengan penginapan dan juga lawatan untuk malam ini.. Aku amat2 berterima kasih dengan abg Zairul yang telah banyak bersusah payah temankan dan sediakan segala kelengkapan sepanjang aku berada di Penang.

DSC_0143
Permandangan dari luar balcony bilik tempat aku menginap. Sangat mempersonakan

Setiba dibilik hotel, aku amati bilik yang telah disediakan untuk aku rehat.. Ya ampun… selesa bangat.. dan gambar-gambar ini sempat aku ambik.

DSC_0147
Ada pelbagai minuman yang boleh di sediakan

DSC_0157
Minuman yang tak perlu dibancuh pun ade.. Errrr

DSC_0165
Katel yang selesa

DSC_0167
Balcony yang aku suka

DSC_0168
Full facilities  :)

DSC_0172
Lift kebilik 

DSC_0175
Lobby.. ni ada kaunter tambahan pada hari aku datang.. Sebab ada event khas

DSC_0358
Sampai jer bilik, perkara pertama aku buat adalah berendam dalam tub ni.. huhuhu.. penat sebab seharian tak rehat

DSC_0373
Toilet yang selesa

Buat sementara waktu ini saja boleh di update.. sebab sekarang kat kampung..susah nak dapat line untuk buat connection internet. Ni pun tumpang wifi rumah adik kat kampung sebelah.. hehehehe... 

Insyaallah dalam masa terdekat aku akan update pasal aktiviti malam yang aku lakukan sepanjang di Penang.. Penang kan terkenal dengan makanannya.. So nanti aku cite kat mana aku makan sepanjang semalam aku di sini :)

Selamat Bercuti Buat Aku!!!


Sambungannya ---> DISINI