Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, March 28, 2012

WORDLESS WEDNESDAY - Hadiah Contest. Apa Isinya?

Sape pandai  teke ape isinya.. :)) 
HAPPY!!!



Monday, March 26, 2012

Selamat Tinggal Dunia Blog

Banyak kenangan disini... 


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



ctrl+a untuk tahu lebih lanjut...
"selamat tinggal dunia blog... banyak kenangan yang aku lalui disini.. aku sayangkan blog aku.. selamat tinggal blogku untuk minggu ini.. kerana aku amat busy ..." 



Monday, March 12, 2012

Bonus Staff Media Prima Berapa?

Setelah lama aku tak bukak aku punya Nuffnang akaun, hari ni dengan secara tetibe aku telah membukanya.. Hhehehehe.. Alhamdulillah, nak simpan lagi duit tu sampai angkanya jadi RM80ribu... Eh!!!

Eh!!! Ni bukan Cek aku!!!
Gambar di ambil hasil carian Google.. Thanks kennysia.com :)

Alang-alang bukak akaun nuffnang, aku pun belek2 la keyword yang memungkinkan org menemui blog aku yang  suram ini. Hheheheh... Eh.. Tak sangka lak ade yang berminat nak tau BONUS staff-staff Media Prima yang baru saja diberikan pada awal bulan March 2012 .. Hhehehehe.. Bukti ada insan yang berminat untuk mengetahui tentang bonus ini, adalah seperti dibawah :)

Tak nampak keyword die???

Saya besarkan okey!

Ok disini saya nak share yang staff Media Prima mendapat BONUS sebanyak..  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ZZzZZZZzZzzZZzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzZZzzz

*Alhamdulillah, ada jugak insentif untuk staff yang berkerja di Media Prima ini... Tahun depan harap akan ada peningkatan lagi :)




Sunday, March 4, 2012

Bagaimana Krew TV Bekerja Di Belakang Tabir? [ Video Aku Berkerja ]

Mungkin ada yang berminat untuk mengetahui bagaimana rancangan Siaran Langsung itu berjalan? Mungkin dari video dibawah ini boleh berikan sedikit makulumat :)

Dalam video = Aku (yang muke penuh jerawat itu), Pinjoo (producer -satu2nya perempuan dalam video), Nabil (org yang buat dan record video ini-kurus dan happy go lucky), Chansey (yg dok depan pc), Zik (yang kurus dan nampak rock)

Video ini dihasilkan oleh Nabil. Penghasilan video secara tidak sengaja ini memang aku puji.. Masa video dirakam.. Kami krew untuk 8TV NITE LIVE tidak jangka yang hasilnya sebegini.. Teknik pengunaan DSLR oleh Nabil ini aku rasa gempak pada pandangan mata kasar aku (Aku masih tak mampu nak hasilkan video sebegini - jujur)... So lepas ni aku kene godek2 balik DSLR aku neh! ahahahah.. Thanks Nabil!!

Menyentuh mengenai video yang dihasilkan, sebenarnya itulah suasana disebalik tabir sepanjang Rancangan Siaran Langsung berjalan.. Dapat lihat kami satu team semua enjoy melakukan tugas masing2 kan? Hheeheheheh... Ini semasa on air... Belum lihat kami berkerja sebelum on air.. Hhehehehe.. bagaimana menyediakan content, mengedit muzik video, mencari bahan, dan lain-lain :)